The Grey House

2020

Location: Dabouq | Amman
Project area: 770m2
Type: Residential
Scope: Architecture And Interior Design
Status: Under Construction
Date: September 2020

This private villa is situated in Dabouq, on a site surrounded by private residential villas with one side having a stand of trees that are over 60 years old. Rectangular shaped house was designed on a square land plot while giving the client a huge backyard with a pool surrounded by beautiful landscape.
The first inner layer represents the entrance, salon, dining room and it has the living room arranged in an open plan layout, giving it a vibrant feel in order for the space to turn into a nice venue in certain occasions. The first floor is more of a private layer; it has the four master bedrooms gathered around a private living room with a nice double volume overlooking the entrance zone. The outer shell of this residence is of fair-faced concrete with Stone infills between the pure transparent glass, one will notice that the back elevation is more open to the backyard zone with large sliding window systems so they can enjoy the view. The fair-faced concrete and the stone continue their ways inside the house creating backdrops in the salon and bedroom areas offering a nice feeling of continuity and consistency inside and outside the house.